Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, tejfölös pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl tejföl (20%)

A kenéshez és a szóráshoz

  • 1 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítése

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát.

Amikor megkelt, átgyúrjuk és háromszor hajtogatjuk 20 percenként. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét késsel bevagdossuk. Egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt.

180 fokon szép pirosra megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtostejfolos-pogacsa/