A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkok egyik szélét felvert tojással megkenjük, és fém sütőhengerekre, farudakra vagy fakanálnyélre csavarjuk fel.
Mi fakanálnyélre tekerjük, ezért két csomag leveles tészta elegendő az adag töltelékhez. Ha vastagabb formát használunk, akkor egy csomag leveles tészta is elég lehet. A rolókat finoman meghempergetjük, majd tojással megkenjük.
A tepsire sorakoztatjuk őket, és azonnal forró, 210 fokos sütőbe tesszük. Körülbelül 15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Még melegen lehúzzuk a sütőformáról, majd hagyjuk hűlni.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadunk két tojást, és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Belekeverjük a 8 dkg sajtot, majd amikor kihűlt, a vajat és a krémsajtot is hozzáadjuk.
A kihűlt krémmel megtöltjük a tésztarolókat, és a két végüket reszelt sajtba nyomjuk.