Elkészítése
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Az olvasztott margarinnal, olajjal, sóval és a tojássárgákkal alaposan begyúrjuk a tésztát. A tésztát meleg helyen egy órán át kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát három egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk, majd mindegyiket nyolc cikkre vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalára fektetjük a bacont (két fél szeletet), majd a tetejére reszelt sajtot halmozunk. A tésztát a szélesebbik végétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és lekenjük felvert egész tojással. Megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk.
