Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Sajttal baconnel töltött kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Az olvasztott margarinnal, olajjal, sóval és a tojássárgákkal alaposan begyúrjuk a tésztát. A tésztát meleg helyen egy órán át kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük. A megkelt tésztát három egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk, majd mindegyiket nyolc cikkre vágjuk. A cikkek szélesebbik […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.01.26.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Az olvasztott margarinnal, olajjal, sóval és a tojássárgákkal alaposan begyúrjuk a tésztát. A tésztát meleg helyen egy órán át kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát három egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk, majd mindegyiket nyolc cikkre vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalára fektetjük a bacont (két fél szeletet), majd a tetejére reszelt sajtot halmozunk. A tésztát a szélesebbik végétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és lekenjük felvert egész tojással. Megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is