Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal baconnel töltött kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére

  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • lenmag

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Az olvasztott margarinnal, olajjal, sóval és a tojássárgákkal alaposan begyúrjuk a tésztát. A tésztát meleg helyen egy órán át kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát három egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk, majd mindegyiket nyolc cikkre vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalára fektetjük a bacont (két fél szeletet), majd a tetejére reszelt sajtot halmozunk. A tésztát a szélesebbik végétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és lekenjük felvert egész tojással. Megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajttal-baconnel-toltott-kiflik/