Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Sajttal töltött szezámmagos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 l tej 20 dkg margarin 5 dkg élesztő 3 egész tojás (+1 a kenéshez) 1 kg liszt 40 dkg sajt csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!) szezámmag a tetejére Elkészítése: Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.01.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 3 egész tojás (+1 a kenéshez)
  • 1 kg liszt
  • 40 dkg sajt
  • csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
  • 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
  • szezámmag a tetejére


Elkészítése:

Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a 3 egész tojást, a margarint, sót, a már felfuttatott élesztőt, és végül a lisztet. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd fél órára félreteszem kelni.

Addig a sajtot felszeletelem csíkokra, a szezámmagot üres serpenyőben megpirítom.

Amikor a tészta megkelt, kör alakúra nyújtom és háromszög alakúra vágom. A háromszög szélesebb részébe teszem a sajtot, majd feltekerem. Amikor kész, tojással lekenem és a megpirított szezámmaggal megszórom a tetejét.

Előmelegített, hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Ez az adag 40 kiflinek felel meg.

[box style=”info”]Aki sósabban szereti az tehet bele több sót, én csak ennyit szoktam mivel a sajt is sós.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is