Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal,kolbásszal töltött kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 12

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1,5 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olaj (vagy libazsír )

A töltelékhez

  • 30 dkg trappsita sajt
  • 2 szál füstölt kolbász

A kenéshez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál lenmag
Sajttal,kolbásszal töltött kiflik

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd alaposan begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és egy órán át langyos helyen kelesztjük.

Kiflik formázása

A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd kerekre nyújtjuk. Mindegyik kerek lapot nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát kifli alakúra.

Sütés

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 25-30 percig pihentetjük. Ezután megkenjük felvert tojással, és megszórjuk len- és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajttalkolbasszal-toltott-kiflik/