Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg tehén túró
- 20 dkg sertészsír
- 2 tojás
- 3 tk só
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- magok tetszés szerint (szezám-, len-, napraforgó-, köménymag, rozs-, búzapehely, mák, stb.)
Elkészítése:
Elkeverem a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd összegyúrom a túróval, a zsírral, és az egyik tojással.
Pár órát hűtőben pihentetem, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtom, és az egészet lekenem a másik tojással.
A tetejére ízlés szerint magokat szórok.
Derelyevágóval 1 x 4 centis darabokra vágom, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Ezekből a hozzávalókból egy gáztepsinyi mennyiségű stanglink lesz.