Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sokmagvas pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1-1 ek tökmag
  • lenmag
  • szezámmag
  • fenyőmag
  • napraforgómag
  • 1 egész tojás


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.

Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.

Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sokmagvas-pogacsa/