Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1-1,5 dl tej
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 2 dkg élesztő
- kb: 10-12 szelet sonka, párizsi
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk, majd kiszaggatjuk, olyan méretűre, mint a párizsi. Kb. 10 cm. Minden második tészta korongra teszünk egy szelet párizsit majd befedjük egy másikk koronggal
A 4 égtáj felé bevágjuk, de a közepétől hagyjunk el egy centit. Majd ezt a 4 vágást, megfelezzük, így 8 “szirmunk” lesz. Megfogunk 2 szirmot és ellentétes irányba kifordítjuk őket.
A bal oldalit balra, a jobb oldalit jobbra. Minden szirommal így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.