Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 1 csapott tk só 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej 1 nagy csipet cukor 1 egész tojás 10 dkg margarin Töltelékhez: 20 dkg sonka 3 db háromszögletű sajt 1 tk majonézes torma Továbbá: 1 tojás lekenni 1 kk szezámmag 2 ek tej az átgőzöléshez Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.09.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 nagy csipet cukor
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 20 dkg sonka
  • 3 db háromszögletű sajt
  • 1 tk majonézes torma

Továbbá:

  • 1 tojás lekenni
  • 1 kk szezámmag
  • 2 ek tej az átgőzöléshez


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez a tojással, olvasztott margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk, és letakarva legalább 1 órát kelesztjük. A töltelékhez a sonkát ledaráltjuk, összeforgatjuk a krémesre kevert sajtokkal és a tormával.

A tésztát 4 mm vastagra elnyújtjuk és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepére teszünk 1 kiskanál tölteléket. Gombócot formázunk.

Egy margarinnal kikent és liszttel megszórt közepes tepsibe vagy hőálló tálba lazán belerakjuk.

Letakarva kb. 30 percet kelesztjük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Óvatosan lekenjük tejjel és letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni. Langyosan kínáljuk.

[box style=”info”]Eddig még csak édes buktát sütöttem, de gondoltam itt az ideje kipróbálni a sósat is. A sonka finom tölteléknek bizonyult, a tormától kicsit pikáns. A család csak úgy magában fogyasztotta, én friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával.
Legközelebb 1-2 keményre főtt tojást is teszek a töltelékbe.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is