Elkészítése
A sonkát és a bacont apróra vágjuk.
Az élesztőt cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, sonkát, bacont, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk és meleg helyen 20 percig kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk a tésztát, majd további fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra, a tészta tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

