Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás, baconos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 25 dkg libazsír (vagy kacsa )
  • só
  • 4 kávéskanál durvára darált bors
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg bacon
  • 1 db tojás (a kenéshez )

Elkészítése

A sonkát és a bacont apróra vágjuk.

Az élesztőt cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, sonkát, bacont, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk és meleg helyen 20 percig kelesztjük.

Ezután átgyúrjuk a tésztát, majd további fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra, a tészta tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-baconos-pogacsa/