Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-gombás batyuk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db szeletelt gombakonzerv
  • 15 dkg sonka
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • szezámmag

Elkészítése

A zsemléket felkockázzuk és langyos tejbe áztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez és az egészet állni hagyjuk kb. 1/2 óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk.

Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük. Lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-gombas-batyuk/