Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Sonkás kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta előkészítése Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb. 30-45 percig kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk. Korongok nyújtása A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm-es korongokat nyújtunk belőlük. Kiflik készítése Az első lapot megkenjük a kockákra vágott sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.03.21.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta előkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb. 30-45 percig kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk.

Korongok nyújtása

A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm-es korongokat nyújtunk belőlük.

Kiflik készítése

Az első lapot megkenjük a kockákra vágott sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el.

Sütés

A kifliket kizsírozott vagy margarinozott tepsibe tesszük, és megkenjük a tetejüket a felvert tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal is. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 12-15 percig pirosra sütjük.

Tálalás

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is