Tészta előkészítése
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb. 30-45 percig kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk.
Korongok nyújtása
A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm-es korongokat nyújtunk belőlük.
Kiflik készítése
Az első lapot megkenjük a kockákra vágott sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el.
Sütés
A kifliket kizsírozott vagy margarinozott tepsibe tesszük, és megkenjük a tetejüket a felvert tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal is. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 12-15 percig pirosra sütjük.
Tálalás
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok hozzá!