Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár kefir ( vagy tejföl)
  • 100 ml étolaj
  • 100 ml tej
  • 6 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 db tojás (a kenéshez )

Töltelékhez

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg sonka ( vagy füstölt-főtt tarja )
Sonkás kifli

Elkészítése

Tészta előkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb. 30-45 percig kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk.

Korongok nyújtása

A négy részből egyet elveszünk, megfelezzük és 30-30 cm-es korongokat nyújtunk belőlük.

Kiflik készítése

Az első lapot megkenjük a kockákra vágott sonkával habosra kevert margarin negyedével. Ráfektetjük a másik lapot, és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve kifli formára tekerjük. A további 3 résszel ugyanígy járunk el.

Sütés

A kifliket kizsírozott vagy margarinozott tepsibe tesszük, és megkenjük a tetejüket a felvert tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal is. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 12-15 percig pirosra sütjük.

Tálalás

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-kifli/