Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 teáskanál só
  • 3 dl meleg tej (nem forró!)
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl

A hajtogatáshoz

  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • ízlés szerint sonka
  • ízlés szerint kolbász

A tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag vagy reszelt sajt

Elkészítése

A meleg-cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A kimért lisztet elkeverjük a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt könnyű, de rugalmas tésztát gyúrunk.

Letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük meg olvasztott margarinnal és szórjuk rá a sonka és kolbász darabkákat. Tenyerünkkel lapogassuk el, majd a pogácsáknál már megszokott hajtogatással hajtsuk össze.

Hagyjuk pihenni további 20 percig, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és vágjuk tetszés szerinti kockákra, majd tegyük tepsibe. Újabb pihenő következik, ezután lehet lekenni a felvert tojással és megszórni a szezámmaggal.

Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréssel kb 18-20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-kolbaszos-szezammagos-kockak/