Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag (0,5 kg-os) leveles tészta
- 4 szelet gépsonka
- 4 szelet füstölt sajt
- 2 ek gomba (leszűrt, konzerves)
- 24 szelet füstölt kolbász
- 1 kk darált paprika
- 1 szál csemegehagyma
- 1 tojás
- csipet szezámmag
Elkészítése:
A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni.
Egy 12 lyukú muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük olajjal.
A sonkát, a gombát, a sajtot, a kolbászt és a hagymát apróra kockázzuk. Elkeverjük a darált paprikával.
A leveles tésztát vékonyra elnyújtjuk és 12 db 11 cm-es és 12 db 6,5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk.
A nagyobb köröket eligazítjuk a forma mélyedéseiben. A tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztákra, majd a tetejükre ráhelyezzük a kisebb köröket. Felvert tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, hogy könnyebben kivehessük a formából.
[box style=”info”]A töltelék összetétele ízlés szerint variálható![/box]

