Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-sajtos kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • sajt

Krém

  • 20 dkg sonka
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kis tömlős sajt

Tetejére

  • 1 db tojás

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ezután letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Minden cipót lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtunk, majd nyolc egyenlő cikkre vágunk. A cikkek közepére teszünk egy kiskanálnyit az előre elkészített krémből: az apróra vágott sonkát összekeverjük a tömlős sajttal és a tejföllel, hogy lágy, kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, így kis kifliket formázunk.

A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Ezek a sós kiflik kívül ropogósak, belül puhák és krémesek, tökéletesek egy kiadós reggelihez vagy uzsonnához. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-sajtos-kifli-2/