Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-sajtos kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 pohár kefir (vagy tejföl)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • só
  • 1 db tojás (a kenéshez )

Hozzávalók

  • reszelt sajt (a tetejére )

Töltelék

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg felaprított sonka (de mehet helyette, vagy mellé medvehagyma is)
Sonkás-sajtos kifli kép

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a hozzávalókból pedig kelt tésztát dagasztunk, melyet kb. fél óráig kelesztünk. Ha megkelt a tészta, négyfelé vesszük, négy cipót formázunk belőle. A margarint habosra keverjük a darabolt sonkával. A cipókat kerekre nyújtjuk.

Az első kinyújtott kerek lapot bekenjük a keverék felével, majd ráfektetünk egy másik lapot. Először négy, aztán nyolc háromszögre vágjuk. Az így kapott összeragasztott háromszögeket a szélesebb felétől kezdve feltekerjük kifli formára. A másik két lappal ugyanezt tesszük, majd a kész kifliket kivajazott tepsibe helyezzük.

Megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kétszáz fokon, kb. 15 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-sajtos-kifli/