Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sonkás sajtos tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, és a felfutott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, kb. 1 órán át. A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt gáztepsi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.03.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, és a felfutott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, kb. 1 órán át.

A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt gáztepsi méretűre nyújtjuk. Az olvasztott margarint és a tojássárgáját összekeverjük, majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. A tészta tetejét egyenletesen megszórjuk a szeletelt gépsonkával, majd szorosan feltekerjük.

A tekercsek tetejét megkenjük a tejföl és tojássárgája keverékével, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A rudakat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kellő távolságra.

A rudakat további 30 percig pihentetjük, hogy még egyszer megkeljenek. Ezután 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra sülnek (kb. 20-25 perc).

Frissen, melegen kínáljuk, de másnapra is puha marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is