A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, és a felfutott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, kb. 1 órán át.
A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt gáztepsi méretűre nyújtjuk. Az olvasztott margarint és a tojássárgáját összekeverjük, majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. A tészta tetejét egyenletesen megszórjuk a szeletelt gépsonkával, majd szorosan feltekerjük.
A tekercsek tetejét megkenjük a tejföl és tojássárgája keverékével, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A rudakat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kellő távolságra.
A rudakat további 30 percig pihentetjük, hogy még egyszer megkeljenek. Ezután 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra sülnek (kb. 20-25 perc).
Frissen, melegen kínáljuk, de másnapra is puha marad.