Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás sajtos tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 80 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl olaj
  • 0,5 liter tej
  • 2,5 dkg élesztő

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • só
  • 15 dkg gépsonka

Tetejére

  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, és a felfutott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, kb. 1 órán át.

A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt gáztepsi méretűre nyújtjuk. Az olvasztott margarint és a tojássárgáját összekeverjük, majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. A tészta tetejét egyenletesen megszórjuk a szeletelt gépsonkával, majd szorosan feltekerjük.

A tekercsek tetejét megkenjük a tejföl és tojássárgája keverékével, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A rudakat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kellő távolságra.

A rudakat további 30 percig pihentetjük, hogy még egyszer megkeljenek. Ezután 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra sülnek (kb. 20-25 perc).

Frissen, melegen kínáljuk, de másnapra is puha marad.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-sajtos-tekercs/