Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kosárkák készítése: A még meleg, főtt burgonyát megtisztítjuk, majd áttörjük. A krumplit a liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A leeső részekből […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.17.

Kosárkákhoz

Kosarak kenéséhez

Szóráshoz

Töltelékhez

Elkészítése

Kosárkák készítése:

A még meleg, főtt burgonyát megtisztítjuk, majd áttörjük.

A krumplit a liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A leeső részekből kisebb pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.

180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük.

A kosárka fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sül. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.

Töltelék készítése:

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mozzarella golyókat is hozzáadva a sajt felolvadásig kevergetjük.

Betöltjük a kosarakat a kész töltelékkel. Piros és zöld paprika darabokat tettem még a tetejére. A fedelét rátesszük és már fogyaszthatjuk is.

Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is