Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kosárkákhoz

  • 25 dkg burgonya (főtt, áttört)
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só

Kosarak kenéséhez

  • 1 tojás

Szóráshoz

  • szezámmag

Töltelékhez

  • 15 dkg gépsonka
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • 10 dkg mini mozzarella

Elkészítése

Kosárkák készítése:

A még meleg, főtt burgonyát megtisztítjuk, majd áttörjük.

A krumplit a liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A leeső részekből kisebb pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.

180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük.

A kosárka fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sül. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.

Töltelék készítése:

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mozzarella golyókat is hozzáadva a sajt felolvadásig kevergetjük.

Betöltjük a kosarakat a kész töltelékkel. Piros és zöld paprika darabokat tettem még a tetejére. A fedelét rátesszük és már fogyaszthatjuk is.

Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-sajtos-vendegvaro-kosarkak/