Elkészítése
Töltelék elkészítése
A hagymát és a sonkát apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és az apróra vágott petrezselyemzöldet (egy keveset félreteszünk a díszítéshez).
Ráöntjük a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Alaposan összekeverjük.
Összeállítás
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan lekenjük olajjal, majd elosztjuk rajta a sonkás-tejfölös tölteléket. A tészta két szélét kissé behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük.
A tekercset sütőpapírral bélelt, szív alakú kapcsos tortaformába igazítjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük, megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és néhány pötty paprikakrémmel díszítjük.
Sütés
Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Melegen és hidegen egyaránt szeletelhető.
Tipp
A töltelékbe tehetünk reszelt sajtot vagy kukoricát is, így még tartalmasabb lesz. Ünnepi asztalon látványos és laktató fogás.
