Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Sonkás-tejfölös szív

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkás-tejfölös szív egy mutatós és ízletes sós sütemény. Leveles tésztából készül, belsejében tejfölös-sonkás-zöldséges töltelékkel, így hidegen és melegen is finom vendégváró.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mennyei
Beküldte: 2013.08.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A hagymát és a sonkát apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és az apróra vágott petrezselyemzöldet (egy keveset félreteszünk a díszítéshez).

Ráöntjük a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Alaposan összekeverjük.

Összeállítás

A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan lekenjük olajjal, majd elosztjuk rajta a sonkás-tejfölös tölteléket. A tészta két szélét kissé behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük.

A tekercset sütőpapírral bélelt, szív alakú kapcsos tortaformába igazítjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük, megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és néhány pötty paprikakrémmel díszítjük.

Sütés

Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Melegen és hidegen egyaránt szeletelhető.

Tipp

A töltelékbe tehetünk reszelt sajtot vagy kukoricát is, így még tartalmasabb lesz. Ünnepi asztalon látványos és laktató fogás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is