Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-tejfölös szív recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1,5 pohár tejföl
  • 20 dkg sonka
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • oregánó
  • rozmaring
  • só
  • bors
  • 1 db tojás
  • paprikakrém

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A hagymát és a sonkát apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és az apróra vágott petrezselyemzöldet (egy keveset félreteszünk a díszítéshez).

Ráöntjük a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Alaposan összekeverjük.

Összeállítás

A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan lekenjük olajjal, majd elosztjuk rajta a sonkás-tejfölös tölteléket. A tészta két szélét kissé behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük.

A tekercset sütőpapírral bélelt, szív alakú kapcsos tortaformába igazítjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük, megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és néhány pötty paprikakrémmel díszítjük.

Sütés

Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Melegen és hidegen egyaránt szeletelhető.

Tipp

A töltelékbe tehetünk reszelt sajtot vagy kukoricát is, így még tartalmasabb lesz. Ünnepi asztalon látványos és laktató fogás.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkas-tejfolos-sziv/