Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás,krémsajtos kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db tojássárgája

A töltelékhez

  • 20 dkg sonka (vagy füstölt tarja )
  • 10 dkg tömlős sajt
  • só
  • bors
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál finomliszt

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 2 dkg szezámmag

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és egy órán át meleg helyen kelesztjük.

A töltelék elkészítése

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, egy kanál liszttel és egy tojássárgájával.

A kiflik formázása és sütése

Miután a tészta megkelt, 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A háromszögek egyik felére teszünk egy kanálnyit a sonkás töltelékből, majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk a kifliket 10-15 percig pihenni.

Ezután felvert tojással lekenjük őket, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sonkaskremsajtos-kiflik/