Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatom. A felfutott élesztőt összegyúrom a tészta többi hozzávalójával, az olajat apránként adagolom hozzá, majd hólyagosra dagasztom. A tésztát 1 órát pihentetem. Ezután két részre osztom a tésztát, és az egyiket kinyújtom egy centiméter vastagságúra. A töltelékhez a sót és a szobahőmérsékletű vajat összekeverem, majd a felét megkenem a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.12.18.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatom. A felfutott élesztőt összegyúrom a tészta többi hozzávalójával, az olajat apránként adagolom hozzá, majd hólyagosra dagasztom. A tésztát 1 órát pihentetem.

Ezután két részre osztom a tésztát, és az egyiket kinyújtom egy centiméter vastagságúra. A töltelékhez a sót és a szobahőmérsékletű vajat összekeverem, majd a felét megkenem a kinyújtott tésztalapon. A tésztát kis négyzetekre vágom, és a kis négyzeteket kifli alakúra feltekerem.

A tészta másik részével ugyanígy járok el. A kis kiflik tetejét bekenem tojással, esetleg szezámmaggal megszórom. Fél órát pihentetem, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.

Kb. 70-75 darab kifli lesz belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is