Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rétestészta állagú, rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és cipókat formálunk belőle. A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal. Mindegyik kört 8 egyenlő cikkre vágjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.22.

Tészta

Kenéshez

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rétestészta állagú, rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és cipókat formálunk belőle.

A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal.

Mindegyik kört 8 egyenlő cikkre vágjuk, majd kívülről befelé haladva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a sóval, majd ezzel megkenjük a kiflik tetejét. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménymaggal.

A kifliket letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is