Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörkifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 0,5 kg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor (az élesztőhöz )
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl langyos tej
  • 6 dkg olvasztott vaj (a cikkek kenéséshez )

Kenéshez

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

A tetejére

  • 1 evőkanál szezámmag (vagy köménymag )

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rétestészta állagú, rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és cipókat formálunk belőle.

A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal.

Mindegyik kört 8 egyenlő cikkre vágjuk, majd kívülről befelé haladva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a sóval, majd ezzel megkenjük a kiflik tetejét. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménymaggal.

A kifliket letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sorkifli-4/