Hozzávalók:
- 55 dkg tönkölybúza liszt
- 10 dkg rétes liszt
- 1 ek só
- 4 dkg élesztő-friss
- 3 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
- 1 db tojás
- 2 tk cukor
A tetejére
- 1 db tojás
- 2 dkg fekete szezám mag
Elkészítése:
Kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Az átszitált lisztekre öntjük a sót, tojást, maradék tejet, olajat, tejfölt, felfutott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk, tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, átgyúrjuk, két részre osztjuk.
18×55 cm-es méretre nyújtjuk mindkettő tésztát és háromszögekre vágjuk. Az így kapott háromszögeket, feltekerjük.
A feltekert kifliket sütőlapra rakosgatjuk, 30 percet még pihennek.
Tetejét felvert tojással megkenjük és fekete szezám maggal megszórjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.