Elkészítése
Tészta elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom egy csésze tejben, majd hozzáadom a többi hozzávalóhoz, és könnyű tésztát gyúrok belőle. Egy rudat formálok, amelyet 12 részre osztok. Tányér nagyságú karikákat nyújtok belőlük.
Margarinos kenő:
A margarint kikavarom a sóval, hogy jó kenhető legyen. Ha szükséges, picit fel is lehet melegíteni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Kiflik formázása:
Egy tallér tetejét megkenem a sós margarinnal, majd ráhelyezek még egy tallért és azt is megkenem.
A két tallért 8 részre vágom és kintről befelé felcsavarva kifliket formálok belőlük.
Ezt a folyamatot kettesével megismétlem, amíg el nem fogynak a tallérok.
Sütés:
A kiflik tetejét bekenem tojással és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
Megjegyzés:
Jó étvágyat! Ezt a receptet a férjem nagymamájától tanultam. Kicsit pepecselős süti, de az eredmény kárpótol minden munkát.
