Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Az élesztőt felfuttatom egy csésze tejben, majd hozzáadom a többi hozzávalóhoz, és könnyű tésztát gyúrok belőle. Egy rudat formálok, amelyet 12 részre osztok. Tányér nagyságú karikákat nyújtok belőlük. Margarinos kenő: A margarint kikavarom a sóval, hogy jó kenhető legyen. Ha szükséges, picit fel is lehet melegíteni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Kiflik formázása: […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.24.

Hozzávalók

A krémhez

Kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom egy csésze tejben, majd hozzáadom a többi hozzávalóhoz, és könnyű tésztát gyúrok belőle. Egy rudat formálok, amelyet 12 részre osztok. Tányér nagyságú karikákat nyújtok belőlük.

Margarinos kenő:

A margarint kikavarom a sóval, hogy jó kenhető legyen. Ha szükséges, picit fel is lehet melegíteni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Kiflik formázása:

Egy tallér tetejét megkenem a sós margarinnal, majd ráhelyezek még egy tallért és azt is megkenem.

A két tallért 8 részre vágom és kintről befelé felcsavarva kifliket formálok belőlük.

Ezt a folyamatot kettesével megismétlem, amíg el nem fogynak a tallérok.

Sütés:

A kiflik tetejét bekenem tojással és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütöm.

Megjegyzés:

Jó étvágyat! Ezt a receptet a férjem nagymamájától tanultam. Kicsit pepecselős süti, de az eredmény kárpótol minden munkát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is