Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós, burgonyás kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • cukor
  • 0,5 evőkanál só
  • 10 dkg zsír
  • 1 db burgonya (főzve, áttörve )
  • 1 db tojás

A kenéshez

  • 1 db tojás
Sós, burgonyás kifli

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük.

Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.

A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-burgonyas-kifli/