Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tejben, meleg vízben és hozzáadott cukorban felfuttatjuk az élesztőt (akkor jó, ha pezseg). A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a kovászt, és fellazítjuk a tésztát. 20 percig kelesztjük, majd 6 egyenlő részre vágjuk. Minden darabot kisujjnyi vastagságú kerek formára nyújtunk, majd 8 egyenlő részre vágunk. Ha elkészültünk, a kifliket 10 percig pihentetjük. Megkenjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejben, meleg vízben és hozzáadott cukorban felfuttatjuk az élesztőt (akkor jó, ha pezseg). A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a kovászt, és fellazítjuk a tésztát. 20 percig kelesztjük, majd 6 egyenlő részre vágjuk. Minden darabot kisujjnyi vastagságú kerek formára nyújtunk, majd 8 egyenlő részre vágunk.

Ha elkészültünk, a kifliket 10 percig pihentetjük. Megkenjük őket tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. A kiflik közé margarin darabokat helyezünk sütés előtt. 220 fokon pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is