Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a 3 kiskanál sót és körülbelül 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, majd beletesszük a margarint és alaposan megdagasztjuk. A tésztát fél órára, letakarva meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, kiöntjük a meglisztezett asztalra, és 4 cipóra osztjuk. Míg előkészítjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a 3 kiskanál sót és körülbelül 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, majd beletesszük a margarint és alaposan megdagasztjuk. A tésztát fél órára, letakarva meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, kiöntjük a meglisztezett asztalra, és 4 cipóra osztjuk. Míg előkészítjük a tepsiket és megkenjük őket zsírral, a tészta pihenni hagyjuk körülbelül 10 percig.

A cipókat kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyenlő részre osztjuk, majd a szeleteket feltekerjük kifli formára. A kifliket megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amikor a sütő elérte a megfelelő hőfokot, betesszük a kifliket, és pirosra sütjük őket.

Amikor elkészültek, a felolvasztott 10 dkg zsírral azonnal megkenjük a kifliket, így szép fényesek lesznek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is