Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a 3 kiskanál sót és körülbelül 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, majd beletesszük a margarint és alaposan megdagasztjuk. A tésztát fél órára, letakarva meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, kiöntjük a meglisztezett asztalra, és 4 cipóra osztjuk. Míg előkészítjük a tepsiket és megkenjük őket zsírral, a tészta pihenni hagyjuk körülbelül 10 percig.
A cipókat kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyenlő részre osztjuk, majd a szeleteket feltekerjük kifli formára. A kifliket megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amikor a sütő elérte a megfelelő hőfokot, betesszük a kifliket, és pirosra sütjük őket.
Amikor elkészültek, a felolvasztott 10 dkg zsírral azonnal megkenjük a kifliket, így szép fényesek lesznek.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
