Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kiskanál cukor
  • 3 kiskanál só
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a 3 kiskanál sót és körülbelül 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, majd beletesszük a margarint és alaposan megdagasztjuk. A tésztát fél órára, letakarva meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, kiöntjük a meglisztezett asztalra, és 4 cipóra osztjuk. Míg előkészítjük a tepsiket és megkenjük őket zsírral, a tészta pihenni hagyjuk körülbelül 10 percig.

A cipókat kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyenlő részre osztjuk, majd a szeleteket feltekerjük kifli formára. A kifliket megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amikor a sütő elérte a megfelelő hőfokot, betesszük a kifliket, és pirosra sütjük őket.

Amikor elkészültek, a felolvasztott 10 dkg zsírral azonnal megkenjük a kifliket, így szép fényesek lesznek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-kifli-3/