Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 700 g finomliszt
- 2 tojás
- 1 kis pohár kefír (130 g)
- 100 ml étolaj
- 60 g cukor
- csipet só
- 100 ml tej
- 30 g élesztő
Krém:
- 100 g margarin
- 15 g só
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- magvak vagy reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt 4 részre osztjuk.
Az egyik adagot kiveszünk és elfelezünk. Kinyújtjuk körformára, kb 30 cm átmérőjűre mindkettőt.
Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós margarinnal, majd befedjük a másikkal és 16 cikkre felvágjuk. A maradék tésztát is így készítjük el.
A szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, tetejét megkenjük tojással. Tetejére szórhatunk magvakat vagy sajtot. 30percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

