Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Sós kocka és szilvalekváros papucs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 1 kg finomliszt 1 csomag sütőpor 1 csomag szárított élesztő 50 dkg margarin 20 dkg zsír 4 tojás sárgája 2 evőkanál tejföl 1 púpos evőkanál só A tetejére: 1 tojás sárgája ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt A papucshoz: szilvalekvár Elkészítése: A lisztet összekeverem a sütőporral és az élesztővel, elmorzsolom a margarinnal […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 kg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg zsír
  • 4 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 púpos evőkanál só

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt

A papucshoz:

  • szilvalekvár


Elkészítése:

A lisztet összekeverem a sütőporral és az élesztővel, elmorzsolom a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadom a tojás sárgákat, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrom.

3-4 mm vastagra kinyújtom, megkenem tojás sárgájával, hosszában csíkokat vágok és keresztbe felkockázom. Tetejét megszórom köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

A papucshoz a tésztát 3-4 mm vastagra nyújtom, felcsíkozom és kockákat vágok belőle. Lekvárt teszek a közepébe, két sarkát összefogom, tepsibe téve tojással lekenem és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
[box style=”info”]Csak sütésálló lekvárt használjunk. A legfinomabb házi szilvalekvárral.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is