Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sós kockák igazi vendégváró aprósütemények: kívül ropogósak, belül puha, leveles tésztájukkal és sajtos, magvas tetejükkel nagyon hamar elfogynak. Kávé vagy bor mellé is kiváló, de egy tartalmas leves kísérőjeként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a margarint, a tojássárgákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, majd pihentetjük.

Hajtogatás

Az 5 dkg margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a 2 evőkanál lisztet, majd a tésztára kenjük. A tésztát többször összehajtjuk (2–3 alkalommal), közben mindig negyedórát pihentetjük, hogy szép leveles szerkezetet kapjunk.

Formázás és sütés

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval vagy késsel felkockázzuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és magokkal (pl. szezám, len, napraforgó). A kockákat rövid ideig még kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180–190 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A tetejére keverhetünk sajtból és köménymagból álló szórást is, így még karakteresebb ízt kap. A tésztába egy kevés reszelt sajt vagy apróra vágott snidling is kerülhet, hogy belülről is ízes legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is