Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós kockák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 1 kiskanál porcukor
  • élesztő
  • 1 doboz tejföl
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a margarint, a tojássárgákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, majd pihentetjük.

Hajtogatás

Az 5 dkg margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a 2 evőkanál lisztet, majd a tésztára kenjük. A tésztát többször összehajtjuk (2–3 alkalommal), közben mindig negyedórát pihentetjük, hogy szép leveles szerkezetet kapjunk.

Formázás és sütés

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval vagy késsel felkockázzuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és magokkal (pl. szezám, len, napraforgó). A kockákat rövid ideig még kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180–190 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A tetejére keverhetünk sajtból és köménymagból álló szórást is, így még karakteresebb ízt kap. A tésztába egy kevés reszelt sajt vagy apróra vágott snidling is kerülhet, hogy belülről is ízes legyen.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-kockak-2/