Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Sós-mákos rudacskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sós-mákos rudacskák ropogós, egyszerűen elkészíthető aprósütemények, amelyek kiválóan illenek vendégvárónak vagy egy gyors nassolnivalónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.10.02.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a vizet és a tojást, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarva, hűtőben egy órán át pihentetjük.

Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, majd éles késsel 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk mákkal.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A mákot ízlés szerint szezámmagra, köménymagra vagy reszelt sajtra is cserélhetjük, így minden alkalommal más ízvilágot kapunk. A rudakat zárható dobozban néhány napig frissen tarthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is