Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós-mákos rudacskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsír
  • 1,5 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • só
  • mák
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsír
  • 1,5 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • só
  • mák

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája
  • mák
  • 1 db tojássárgája
  • mák

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a vizet és a tojást, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát letakarva, hűtőben egy órán át pihentetjük.

Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, majd éles késsel 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk mákkal.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A mákot ízlés szerint szezámmagra, köménymagra vagy reszelt sajtra is cserélhetjük, így minden alkalommal más ízvilágot kapunk. A rudakat zárható dobozban néhány napig frissen tarthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-makos-rudacskak/