Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Sós olajos kifli (felezős)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt (BL55 vagy BL90) 2,5 dl tej 1,25 dl étolaj 2 teáskanál só 2,5 dkg élesztő 3 evőkanál tej 1 evőkanál kristálycukor 1 tojás Elkészítése: A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen. Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Ryksa
Beküldte: 2016.06.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (BL55 vagy BL90)
  • 2,5 dl tej
  • 1,25 dl étolaj
  • 2 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás


Elkészítése:

A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen.

Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

Kézzel vagy robotgéppel kelt tészta “keménységűre” gyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk kb. 30-45 percig.

A már megkelt tésztát 4 részre vágjuk és cipónak formázzuk. Hagyjuk kelni még 15 percet.

A cipókat nagyjából kör alakúra nyújtjuk, majd sugárirányban 8 részre vágjuk.

Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen.

25-30 percig sütjük 200°C-on.

[box style=”info”]A kifliket ízlés szerint bármivel megtölthetjük/megszórhatjuk. Én gyakran virslivel, illetve füstölt karaván sajttal, illetve szezámmaggal szoktam elkészíteni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ryksa
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is