Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 300 g margarin
- 1 tk só
- 2 tojás sárgája
- 100-120 ml tej
A tetejére:
- 2 ek szezám mag
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztbe, az 100 ml tejben elkeverjük a tojások sárgáját és a sót, majd a lisztes keverékhez öntve, egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapunk. Ha túl morzsás lenne a tészta, akkor egy kevés tejjel javíthatunk az állagán.
Nejlonnal letakarva hűvös helyen pihentetjük, majd sütőpapíron 1 cm vastagságúra nyújtjuk és lekenjük tojássárgájával. Villával csíkokat húzhatunk rá, majd hűtőbe téve pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd a tésztát újból lekenjük tojással, megszórjuk magokkal és sajttal, majd éles késsel kis kockákat vágunk belőle.
Forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást 😀
[box style=”info”]Sós sütiből a sok sosem elég! 😀 Cukrász tanárom anyag hányada alapján készítve, hmmmm abbahagyhatatlan!
Szórhatod bármilyen általad kedvelt maggal (szezám, kömény, mák, hagymamag,lenmag…), vagy sajttal is. Tökéletes vendégváró! Akár több napig is friss marad :D[/box]

