Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós omlós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír (vagy margarin)
  • 2 db tojás
  • 12 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • só
  • szezámmag
  • mák
  • őrölt kömény
  • lenmag

Elkészítése

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverünk 2 kiskanál sót, és ha felolvadt, a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sütőport és a 2 tojássárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. Ezután 10-15 percig pihentetjük. Közben vékonyan kizsírozzuk a tepsiket.

A tésztát fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ízlés szerint kiszaggatjuk vagy rudakra vágjuk. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 kiskanál sóval, majd kiskanál vagy habzsák segítségével a tepsibe helyezett tésztákra rakjuk. Tetszés szerint megszórjuk mákkal, szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel.

220 fokon 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-omlos/