Elkészítése
25 dkg lisztet összekeverünk 2 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel, majd hagyjuk megkelni. A liszt másik felét elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a megkelt élesztős lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Miután sima tésztát kaptunk, kis cipókat formálunk belőle.
Ha van perec készítőnk, gyorsabban halad a munka, de ha nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú, ujjnyi vastag csíkokat sodrunk, és pereceket formálunk belőlük. A pereceket forró sütőben elkezdjük sütni.
Amikor a perecek pirosodni kezdenek, megkenjük egy eleggyel, amit úgy készítünk, hogy 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál sót és vizet keverünk össze. A perecek tetejét előtte tojássárgájával is megkenjük. Sütés után ropogós, sokáig elálló pereceket kapunk.
