Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

25 dkg lisztet összekeverünk 2 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel, majd hagyjuk megkelni. A liszt másik felét elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a megkelt élesztős lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Miután sima tésztát kaptunk, kis cipókat formálunk belőle. Ha van perec készítőnk, gyorsabban halad a munka, de ha nincs, akkor a cipókból kb. 30 […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.09.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

25 dkg lisztet összekeverünk 2 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel, majd hagyjuk megkelni. A liszt másik felét elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a megkelt élesztős lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Miután sima tésztát kaptunk, kis cipókat formálunk belőle.

Ha van perec készítőnk, gyorsabban halad a munka, de ha nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú, ujjnyi vastag csíkokat sodrunk, és pereceket formálunk belőlük. A pereceket forró sütőben elkezdjük sütni.

Amikor a perecek pirosodni kezdenek, megkenjük egy eleggyel, amit úgy készítünk, hogy 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál sót és vizet keverünk össze. A perecek tetejét előtte tojássárgájával is megkenjük. Sütés után ropogós, sokáig elálló pereceket kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is