Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl langyos tej

Tetejére

  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • víz

Elkészítése

25 dkg lisztet összekeverünk 2 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel, majd hagyjuk megkelni. A liszt másik felét elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a megkelt élesztős lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Miután sima tésztát kaptunk, kis cipókat formálunk belőle.

Ha van perec készítőnk, gyorsabban halad a munka, de ha nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú, ujjnyi vastag csíkokat sodrunk, és pereceket formálunk belőlük. A pereceket forró sütőben elkezdjük sütni.

Amikor a perecek pirosodni kezdenek, megkenjük egy eleggyel, amit úgy készítünk, hogy 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál sót és vizet keverünk össze. A perecek tetejét előtte tojássárgájával is megkenjük. Sütés után ropogós, sokáig elálló pereceket kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-perec-2/