Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós perec

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a margarinnal és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és perec formával szép pereceket szúrunk ki belőle. A kis pereceket tojássárgájával megkenjük, és a sütőben világossárgára sütjük. (Ha igazi „sós perecet” akarunk készíteni, a kisült pereceket sóból, egy kevés tejből […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.15.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A lisztet a margarinnal és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és perec formával szép pereceket szúrunk ki belőle.

A kis pereceket tojássárgájával megkenjük, és a sütőben világossárgára sütjük. (Ha igazi „sós perecet” akarunk készíteni, a kisült pereceket sóból, egy kevés tejből és lisztből kevert sűrű folyadékkal spricceljük meg, és a sütőben még néhány percig szárítjuk.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is