Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 21 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál tejföl
  • só

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A lisztet a margarinnal és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és perec formával szép pereceket szúrunk ki belőle.

A kis pereceket tojássárgájával megkenjük, és a sütőben világossárgára sütjük. (Ha igazi „sós perecet” akarunk készíteni, a kisült pereceket sóból, egy kevés tejből és lisztből kevert sűrű folyadékkal spricceljük meg, és a sütőben még néhány percig szárítjuk.)

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-perec-4/