Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sós perec egyszerű, mégis nagyon finom péksütemény. A kelt tésztát könnyű megformázni, a tetejére kerülő sós máz pedig különleges ízt ad neki. A receptből körülbelül 8 darab perec készül, így családi nassolnivalónak vagy vendégvárónak is tökéletes. Frissen a legfinomabb, de langyosan is jól esik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Amikor megkelt, összegyúrjuk a kétféle liszttel, a maradék tejjel, az olajjal és a sóval. A tésztát simára dolgozzuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, kisebb darabokra vágjuk, megsodorjuk, majd perec formát készítünk belőle. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, és 10–15 percig pihentetjük. Ezután ismét lekenjük tojással, majd sütőbe tesszük.

Sós bevonat

Amíg a perecek sülnek, fél evőkanál sót és egy evőkanál lisztet annyi vízzel keverünk össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Amikor a perecek megsültek, ezzel megcsurgatjuk őket. Végül néhány másodpercre visszatesszük a sütőbe, hogy a máz kissé megszáradjon.

Tipp

A perecek tetejét a tojásos kenés után megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménymaggal is. Ha lágyabb állagot szeretnénk, kicsit több tejjel készítsük a tésztát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is